Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Sjeckanje povrća nožem

Sjeckajte kao profesionalac uz ovih 6 jednostavnih trikova

Sjeckanje je osnovna kulinarska vještina, a ako je izvodite pravilno brže ćete spremati jela i biti će puno bolja. Noževi su alat za sjeckanje, ali nisu jedini. Pogledajmo koji to još alati se mogu koristiti kako biste sjeckali kao profesionalac.

1. Začinsko bilje sjeckajte mezzaluna nožem
Teško vam je sjeckati začinsko bilje nožem? Slažemo se! Isprobajte mezzaluna nož na ružmarinu. Vidjet ćete koliko je brzo i jednostavno, a sve bilje će se pretvoriti u fino sjeckano savršenstvo.

2. Režite začinsko bilje škarama
Ovo možete koristiti kada vam začinsko bilje ne služi za ukrašavanje. Stavite samo bilje u posudu, kao cvijeće u vazu i sjeckajte listiće kuhinjskim škarama.

3. Sjeckajte povrće rezačem za pizzu
Da, ovaj alat se ne koristi samo za tijesto i pizzu. S njim lako možete narezati paprike, mrkve, a krastavce čak i na listiće.

4. Sjeckanje cherry rajčica
Neka digne ruku onaj tko se mučio narezati cherry rajčicu ili grožđe. Imamo rješenje. Sve te klizave sastojke možete staviti između 2 daske. Tako ćete osigurati da se ne pomiću (ne pritišćite prejako kako ih ne biste zgnječili). Nožem prođite između dvije daske i dobit ćete 2 savršene polovice.

5. Rezanje lubenice:
Kako poslužiti lubenicu? Poslužite je u kockama i vaši je gosti neće morati sami rezati na kriške i uprljati se. Evo kako to možete napraviti. Odrežite malo s vrha i dna lubenice, a zatim nastavite s ljuštenjem – trebat će vam veći nož. Zatim je prerežite na pola, a onda na jednake dijelove. Dijelove poredajte na dasku za rezanje i narežite ih na kocke.

6. Savršena Julienne tehnika
Sjeckanje povrća kao što su mrkva i tikvice Julienne tehnikom, kako biste ga dodali u rezance prilično je teško, ali postoji rješenje i za to. Prvo, prerežite povrće na pola, a zatim nožem napravite duboke rezove preko svake polovice. Rezove napravite onolike koliko želite da vam budu Julienne štapići. Zatim uzmite ljuštilicu i oljuštite i dobit ćete Julienne štapiće!

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe